Kokkimme - Our Chefs







Italialainen keittiö

Italialainen keittiö on maailmankuulu. Italialainen keittiö on antanut vaikutteita monien muiden maiden keittiöihin. Ruoan merkitys italialaisessa kulttuurissa on tärkeä.

Koska Italia ulottuu pitkälle pohjoisesta etelään, eri alueiden ilmasto vaikuttaa selvästi paikallisiin ruokalajeihin. Italia voidaankin jakaa kahdeksaan kulinaristiseen alueeseen. Rannikkoseuduilla syödään kalaa ja muita meren antimia, paitsi Ligurian seudulla, jossa syödään enemmän yrttejä ja vihreitä kasviksia, johtuen kalan vähyydestä seudun rannikolla. Vuoristoissa kasvatetaan hedelmiä ja käytetään paljon sianlihaa eri muodoissa. Yleensä pohjoisiin maakuntiin kuuluvilla alueilla tarjotaan paljon risotto- ja polentaruokia sekä ilmakuivattua kinkkua.

Tuoreet ainekset

Italialaisen ruuan pohja perustuu tuoreisiin aineksiin tämän takia se on hyvin suosittua. Tuoreet ainekset ovat meille hyvin tärkeitä, ei pelkästään syystä että saisi erinomaisen maun mutta pitäähän sen olla myös hyvin terveellistä. Tästä syystä käytämme keittiössämme vain tuoreita ja luonnollisia aineksia.

Viinit

Viinillä on ollut merkittävä rooli italialaisessa kulttuurissa. Italialainen viinikulttuuri on yksi maailman vanhemmista ja se on ollut useana vuotena johtava maa viinin määrällisessä tuotannossa. Italian viinintuotantoon kuuluu paikallisuus ja suurinta osaa maan viineistä ei tunneta oman tuotantoalueensa ulkopuolella. Italian tunnetuimpia punaviinejä ovat barolo, barbaresco ja chianti sekä kuohuviini prosecco.

Viinimme tulevat suoraan sisiliasta joten pääset kokemaan aidon sisilialaisen maun.